Laddar för en natt i Blåkulla

 
  
     
I väntan på inspiriation till nya kapitel i nästa bok far LOAD-redaktionen till Blåkulla...
...men först ska vi se #Mephisto i Gasklockan
 
Favorit i repris
Witchy woman see how high she flies.... många häxor har vi mött på vår väg genom livet. The wicked witch of the east har skrämt slag på många barn. Madame Mim är mera som en myshäxa och Magica de Hex, ja hon är lite mer oberäknelig.
Självfallet är LOAD på plats vid den årliga häxkonferensen i Blåkulla. Här samlas vi unga som gamla, katter, korpar och kråkor. Ja, en och annan skata finns oxå på plats. Fler och fler bryter igenom molnen och landar mer eller mindre lyckat på klipphällarna. Alla med samma mål i sikte - häxsabbathen.
Belsebub, eller den vars namn ej får nämnas är inte inbjuden. Att blanda ihop oss häxor med denne marodör är inte bara fel det är befängt. Kopplingen mellan häxorna och fanen är en myt som fick fäste genom Malleus Maleficarium på 1400-talet. Det är faktiskt precis tvärtom. Häxor bryr sig, häxor tar hand om och värnar om de små, i det tysta.
Ovanligt många häxor har kommit ur kurs i år. Blåkullas monopolägda mediakanal BBC (Blåkulla broadcasting cats) meddelar att häxor har landat på Tasmaniens östkust.
En häxa har strandat på Påskön. Det beror dock inte på en felnavigering utan snarare på en missuppfattning. Fram till 950-talet var det ganska vanligt att häxorna hamnade på Påskön istället för på Blåkulla. Världen har häxorna att tacka för moaistatyerna, häxskrämmorna på Påskön. Av en slump fick den chilenska prinsessan Nurenda syn på guden Makemakes avbild och upptäckte dess avskräckande effekt på oss häxor. Arbetet med att hugga moaistatyer tog sin början och runt år 950 fanns tillräckligt många statyer på plats för att hålla häxorna borta från ön. Fram till i år har skrämmorna fungerat till 100 procent men nu har alltså en häxa landat bland moaierna. Makemake, vill man utbrista.
En rysk häxa på väg till Blåkulla förolyckades när hon alkoholpåverkad i hög fart körde in i ett träd utanför Jyväskylä. Häxor är annars svåra att ta död på men alkohol gör häxor dödliga.
Påsken närmar sig och vi häxor ska nu likt ordensbröder samlas för att påbörja våra hemliga riter.
  
Gutår i natt svänger vi bägaren och är dödliga.