Bokförlaget LOAD

Med lite hjälp av en känd Gävleadvokat kan det nu vara så att Offerlammen även kommer att finnas på Akademibokhandeln på Flanör, som dessutom förekommer i boken. Vi avvaktar och ser vad som händer.
Kanske har det undgått några av er att Offerlammen är utgiven på bokförlaget LOAD som symboliseras av en Blue Moon. LOAD står för Lagen Om Alltings Djävlighet. En gång i tiden stod LOAD för något helt annat som jag får gå tillbaka till mina historiska dokument för att hitta. Ett tag tänkte jag - Varför rota i det som varit? men sen slog det mig att För sjutton Mona, du är ju historiker. Har dock inte hittat svaret ännu men istället hittade jag detta: 
 
LOAD:s sammansättning och medlemsregister är ytterst hemligt och meddelanden inom sällskapet behandlas med mycket hög sekretess. Graden av sekretess är så hög att inte ens medlemmarna själva känner till varandras medlemskap. Läckor inom sällskapet kan leda till ytterst obehagliga påföljder, såsom gråt och tandagnisslan.
 
Inom LOAD pågår ständig gnistbildning som upprepade gånger har lett till och kommer att leda till omfattande bränder. Dessa bränder har visat sig vara svårsläckta, i vissa fall outsläckliga. Precis som den törst som också är representativ för LOAD:s medlemmar.
 
I Addis kan man byta sin hustru mot fyra kameler. Har man en ung och vacker hustru kan man få upp till tio kameler för henne. Har man dessutom en minst lika attraktiv älskarinna kan man utan vidare starta en kamelfarm, kanske i form av ett SB. Att lämna Sverige med en hustru och en älskarinna och komma tillbaka med trettio kameler är sannolikt en svår konst men för en LOAD-medlem i skalbolagsbranchen bör det inte vara någon svårare manöver. Problemet är att få kamelerna genom tullen lika enkelt som man fick ut kvinnorna.
 
Du som väntar på passionen får nog vänta för tåget har ju gått. Ursäkta, det ska vara Du som väntar på stationen förstås. Vad gör det om tåget har gått, det kommer alltid ett nytt. Åtminstone så länge järnvägslinjen är kvar, sen blir det värre.
 
LOAD tillsatte för ca 10 år sedan en generaliseringskommission. För att kunna generalisera bad LOAD sina medlemmar att samla på sig så mycket erfarenheter som möjligt och vidarebefordra dessa till LOAD. Det börjar bli dags nu. Räkenskapens dag är inne.
 
En man i gul eller blå regnrock är försvunnen Han sågs senast i en blå eller röd bil av gammal årsmodell. Mannen har ett smittande skratt, men någon epidemi har ännu inte utbrutit. Upplysningar om den glade mannen i regnrock kan lämnas till närmaste skalbolag. Tilläggas kan att mannens bror har en gul hund.
 
LOAD har två motton att välja bland:
  • Man ska vara glad så länge man lever för sen är det försent. LOAD lever efter mottot var glad nu, och ta smällen i morgon.
  • Blicka inte längre än till kvällsgroggen. Ha detta som regel och Du märker inte att problemen hopar sig förrän det är försent och då kan det göra detsamma.

Låt oss tillsammans ta vara på livets goda och avskaffa tristessen och ta tåget mot framtiden så länge det finns något kvar av den.